Jaluzele de exterior Z90

jaluzele din aluminiu de exterior z 90

● DESCRIERE
Jaluzelele exterioare au in componenta o garnisa din tabla zincata, de care sunt fixate lamelele din aluminiu eloxat.

Lamelele sunt suspendate pe scarite textile, putand fi rotite pentru reglarea fluxului de lumina si putand fi ridicate, pentru a elibera complet fereastra.

Jaluzelele Z90 sunt folosite doar in exterior, avand ca sistem de protectie impotriva vantului doua ghidaje laterale din aluminiu.

lamela z90

Avand lamelele cu latimea de 90 mm si profilate in sectiunea transversala sub forma literei Z, ele pot fi folosite la deschiderile cele mai mari si acolo unde se doreste inchiderea totala a luminii.

● ACTIONARE
Acest tip de jaluzea poate fi actionat:

-manual:  printr-o manivela cu carlig aflata la interior;
-electric: printr-un motor electric actionat prin intrerupator sau telecomanda;

Exista posibilitatea actionarii mai multor jaluzele printr-o singura telecomanda si a echiparii cu senzori de soare sau vant.

● MONTARE
Montarea jaluzelelor exterioare poate fi realizata astfel:

-in spaletul ferestrei;
-sub tencuiala;
-aplicat pe perete;

Montarea presupune fixarea pe tamplarie sau pe zidarie a garnisei si a ghidajelor laterale, fixarea tablei de acoperire a garnisei si gaurirea strapunsa a tamplariei sau zidariei pentru fixarea manivelei in interior.

● INTRETINERE
Jaluzelele exterioare avand componentele confectionate din aluminiu vosit in camp electrostatic, sunt foarte rezistente la coroziune si decolorare.

Intretinerea lor consta in desprafuirea periodica sau stergerea cu o carpa moale si umeda.

Durata medie de viata a jaluzelelor exterioare este cuprinsa intre 10 si 15 ani.

● PALETAR
Lamelele din aluminiu sunt disponibile in mai multe culori RAL, restul componentelor, adica ghidajele laterale, profilul inferior si tabla de acoperire a garnisei, sunt in culoare argintie si la comanda pot fi executate in culorile RAL ale lamelelor.