BUCATARII

Solutii de umbrire pentru bucatarii

Bucataria este incaperea in care desfasori o multitudine de activitati legate de prepararea hranei, servirea mesei, spalatul veselei si de multe ori locul unde stai la taifas cu familia sau prietenii.

Activitatile din bucatarie presupun deschiderea frecventa a geamurilor pentru aerisire, asa ca ai nevoie de un produs de umbrire ce se preteaza la aceasta situatie.

O solutie de umbrire inspirata pentru bucatarie, are la baza un produs de umbrire cu urmatoarele cerinte:

• posibilitatea montarii pe canatul mobil al geamului ;
• rezistenta la conditiile si mediul din bucatarii;
• simplu de manevrat;
• intretinere usoara;

BUCATARIE CU JALUZELE ORIZONTALE DIN ALUMINIU

Pentru a nu supraincalzi bucataria pe timpul verii, ai nevoie de umbrire dar in acelasi timp, pentru desfasurarea activitatilor din bucatarie ai nevoie si de lumina naturala.
Folosind jaluzelele orizontale din aluminiu vei rezolva aceasta problema.

Fiindca  in bucatarii e nevoie de deschiderea frecventa a geamului, jaluzelele orizontale din aluminiu fixate direct pe ochiul de geam sunt cea mai practica alegere in acest caz.

Daca mobilierul tau de bucatarie e din lemn masiv, ai la dispozitie jaluzele ce imita textura mobilierului, si vei obtine astfel o asortare perfecta a acestora in cromatica si designul bucatariei.

Afla mai multe despre jaluzelele orizontale din aluminiu

BUCATARIE CU RULOURI TEXTILE

Rulourile textile pot fi o solutie buna pentru bucatarii atunci cand ferestrele sunt situate la suficienta distanta de corpurile de gatit.

Montand rulourile textile direct pe canatul ferestrei, le vei proteja de atingere directa si vei castiga spatiu in acea zona.

Poti asorta materialul textil al ruloului cu culoarea mobilierului sau poti folosi culoarea materialului textil ca o pata de culoare in bucatarie.

In oricare situatie, ruloul textil, pe langa rolul sau practic, de umbrire, se va constitui si intr-un element decorativ important al bucatariei tale.

Afla mai multe despre rulourile textile

BUCATARIE CU JALUZELE ORIZONTALE DIN LEMN

Jaluzelele orizontale din lemn isi gasesc locul intr-o bucatarie rustica, cu mobilierul din lemn avand textura vizibila.
Folosind jaluzele din lemn de aceeasi esenta cu mobilierul, vei reusi o asortare perfecta.

Din cauza faptului ca jaluzelele din lemn sunt acoperite cu pelicule de lacuri care sunt sensibile la umezeala si caldura, este recomandata folosirea lor in bucatariile in care se gateste mai rar.

Tot din aceasta cauza e indicat ca geamurile pe care se monteaza jaluzelele din lemn sa nu fie foarte apropiate de corpurile de gatit.

Afla mai multe despre jaluzelele orizontale din lemn

BUCATARIE CU JALUZELE VERTICALE TEXTILE

Intretinerea si manevrarea usoara precum si costul foarte redus, fac ca jaluzelele verticale sa fie folosite si in bucatarie, acolo unde caracteristicile practice ale produsului de umbrire primeaza de multe ori.

De aceea, poti folosi jaluzelele verticale si in bucatarie, mai ales intr-o bucatarie mare in care sa nu existe criza de spatiu, sau care e folosita mai mult ca „dining room”.

In bucatariile cu dimensiuni mai reduse, cum ar fi cele de la bloc, utilizarea lor nu este o solutie recomandata, pentru ca ele se monteaza de obicei aplicat pe zid, peste fereastra, ocupand din spatiul interior al bucatariei.

In plus, amplasarea lor in apropiere de aragaz sau cuptor poate prezenta un pericol de incendiu din cauza materialului textil al lamelelor.

Afla mai multe despre jaluzelele verticale textile

BUCATARIE CU PANELURI

Iti recomandam solutia de umbrire cu paneluri daca ai o bucatarie mare si cu o suprafata vitrata generoasa.

Aceste produse sunt concepute sa acopere intreg peretele ferestrei, din tavan pana in pardoseala, schimband total aspectul bucatariei tale, devenind mai eleganta.
Materialul textil al panelurilor poate avea imprimeuri florale.

Pe langa functia de umbrire pe care ti-o ofera panelurile, le poti folosi si pentru compartimentare interioara, iar aceasta functie poate fi foarte utila atunci cand intr-o bucatarie mare, vrei sa separi spatiul de gatit de cel in care servesti masa.

Afla mai multe despre paneluri

BUCATARIE CU ROMAN SHADE

In bucatarii, Roman Shade-urile pot fi montate direct pe fereastra sau pe peretele care incadreaza fereastra.

Produsele de umbrire care nu permit spalarea sunt mai putin recomandate in bucatarii.
Faptul ca materialul textil al Roman Shade-urilor poate fi usor demontat si spalat, le face practice in bucatarii, acolo unde se gateste, se spala vase si astfel pot fi murdarite accidental.

Trebuie sa ai grija insa ca ele sa nu fie montate prea aproape de corpurile de gatit, materialul lor textil poate sa ia foc usor.

Afla mai multe despre Roman Shade

BUCATARIE CU RULOURI TIP PERDEA „ZEBRA”

Solutia de umbrire cu rulouri tip perdea „Zebra” este adecvata folosirii intr-o bucatarie pentru ca rulourile „Zebra” pot fi montate integrat in fiecare cercevea, ocupand un spatiu minim si permitand rabatarea cercevelei fara probleme.

Rulourile tip perdea se integreaza foarte bine in bucatariile amenajate modern.

Benzile de material opac sunt disponibile in foarte multe culori, de la culori pastelate, la culori inchise pentru o mai buna umbrire.
De asemenea iti oferim si texturi ce imita bambusul sau speciile lemnoase folosite in constructia mobilierului sau a ferestrelor.

Afla mai multe despre rulourile tip perdea

BUCATARIE CU ROMAN SHADE TIP PERDEA „PEACOCK”

Roman Shade-urile tip perdea sunt produse de umbrire deosebit de originale din punct de vedere constructiv, care folosite in bucatarie vor influienta aspectul acesteia, oferindu-i originalitate si personalitate.

Poti sa adaugi bucatariei tale o pata de culoare daca vei alege unul dintre modelele florale colorate disponibile in paleta de culori a Roman Shade-urilor.

Pe ferestrele de obicei mai mici ale bucatariilor, Roman Shade-urile tip perdea sunt o solutie potrivita, ele ocupand un spatiu redus, fiind usor de actionat insa mai greu de intretinut, asa ca trebuie ferite de zona de preparare a mesei.

Afla mai multe despre Roman Shade tip perdea

BUCATARIE CU JALUZELE ORIZONTALE TIP PERDEA „TRIPLE SHADE”

Una dintre cele mai fine si elegante solutii de umbrire este cea cu jaluzele orizontale tip perdea.

La fel ca si in cazul celorlalte solutii de umbrire ce folosesc jaluzele tip perdea, utilizarea lor este recomandata in bucatariile in care exista un spatiu separat de servire a mesei si socializare, asa zisele sufragerii.

Aceasta delimitare este necesara pentru a feri acest tip de jaluzele de zona de preparare a mancarii, ele fiind foarte greu de curatat si intretinut.

Poti folosi jaluzelele orizontale tip perdea atat aplicate pe perete ca o perdea, cat si montate direct pe cercevelele ferestrei, sau chiar in combinatie cu jaluzele verticale tip perdea.

Afla mai multe despre jaluzelele orizontale tip perdea

BUCATARIE CU JALUZELE VERTICALE TIP PERDEA „FANTASY”

Chiar si bucatariile pot sa fie spatii in care jaluzelele tip perdea sa-si gaseasca locul potrivit, mai ales daca stilul de amenajare al bucatariei este unul clasic.

In special bucatariile mari si mai ales dinnig-room-urile cu spatii vitrate generoase, arata exceptional cu jaluzele tip perdea.

Acestea asigura in pozitia deschisa un iluminat natural perfect pentru activitatile specifice din bucatarii, iar in pozitia inchisa, de umbrire, te feresc de soarele puternic de afara.

Afla mai multe despre jaluzelele orizontale tip perdea

BUCATARIE CU JALUZELE DIN BAMBUS

Jaluzelele din bambus pot fi foarte potrivite in bucatariile in care mobilierul are textura si culoarea lemnului, permitand astfel o asortare cromatica perfecta.

De aceea, jaluzelele din bambus vor fi puse cel mai bine in evidenta de un stil de amenajare al bucatariei rustic sau oriental.
Cu toate acestea jaluzelele din bambus pot fi folosite la fel de inspirat si intr-o bucatarie amenajata modern, putand fiind elementul de legatura dintre traditional si modern.

In plus, pentru asortare ai putea folosi ornamente din bambus cum ar fi servetele din bambus pe mese sau un vas cu o planta din bambus.

Afla mai multe despre jaluzelele din bambus

BUCATARIE CU JALUZELE VERTICALE DIN PVC

Folosirea jaluzelelor verticale din PVC in bucatarie este limitata din cauza ca ele ocupa destul de mult din spatiul interior iar paleta de culori a lamelelor este mai restransa.

Pentru a arata bine e indicat sa le folosesti pe ferestre mari, din tavan pana in podea si acesta situatie e intalnita in special in bucatariile spatioase.

Lamelele din PVC datorita opacitatii lor, iti ofera pe langa o umbrire foarte eficienta si posibilitatea curatarii si dezinfectarii foarte usoare a lamelelor, lucru neintalnit la alte produse de umbrire.

Afla mai multe despre jaluzelele verticale din pvc