Rulouri cu caseta si ghidaje laterale

rulouri textile cu caseta si ghidaje laterale

● DESCRIERE
Rulourile textile cu caseta si ghidaje laterale sunt special concepute pentru ferestrele din termopan.Odata montat pe o fereastra, ruloul textil formeaza cu aceasta un tot unitar, dand impresia ca face parte integranta din fereastra.

Cilindrul pe care se ruleaza materialul textil este mascat de caseta din aluminiu. In plus, materialul textil  culiseaza in spatele ghidajelor laterale si va fi mentinut apropiat de sticla ferestrei chiar si atunci cand fereastra va fi in pozitia rabatata.

Ghidajele laterale impiedica lumina sa intre prin partile laterale ale materialului, astfel ca folosind un material opac, vom bloca lumina aproape in totalitate.

● TIPURI
Clasificarea rulourilor textile cu caseta si ghidaje laterale se face dupa mai multe criterii:

Dupa tipul ferestrei pe care se monteaza:

Pentru ferestre in pozitie normala, verticale.

rulouri textile cu caseta si ghidaje laterale pentru ferestre verticale

Pentru ferestre de mansarda, inclinate.

rulouri textile cu caseta si ghidaje laterale pentru ferestre de mansarda

Dupa gradul de transparenta al materialul folosit, iti oferim rulouri:
Transparente, folosite doar pentru filtrarea luminii, cu materiale tip mash.
Semitransparente, cu diferite grade de protectie solara, fiind si cele mai folosite.
Opace, cu materiale tip black-out, folosite mai ales acolo unde dorim sa obscurizam incaperea.

● ACTIONARE
Rulourile textile cu caseta si ghidaje laterale pot fi doar ridicate sau coborate, aceasta miscare realizandu-se prin doua modalitati:

Prin rotirea manuala a snurului cu bile de la capatul ruloului.

actionarea cu lantisor a rulourilor textile cu caseta si ghidaje laterale

Printr-un arc autorulant actionat prin tragerea unui maner situat la partea inferioara a ruloului.

actionare cu maner rulou textil pentru ferestre de mansarda

● MONTARE
Montarea rulourilor textile cu caseta si ghidaje laterale se poate face numai pe tamplaria cu geam termopan.
Montarea se face in doua etape:
– fixarea cu suruburi, a casetei care contine  axul si materialul textil, la partea de sus a ferestrei, peste bagheta superioara a ferestrei.
– fixarea celor doua ghidaje laterale, prevazute cu banda autoadeziva pentru lipirea peste baghetele laterale ale ferestrei, evitand astfel gaurirea baghetelor.

● INTRETINERE

Materialul textil este un material special, rezistent la radiatiile ultraviolete pentru ca este destinat unei expuneri indelungate la soare.

Materialul textil este si impregnat antistatic, impotriva depunerii prafului, ceea ce face foarte usoara intretinerea rulourilor .

Intretinerea consta in indepartarea periodica a prafului depus la partea superioara a ruloului pe suporturile de prindere si daca este cazul, stergerea cu grija a materialui textil.

● PALETAR
Rulourile textile cu caseta si ghidaje laterale sunt echipate cu aceleasi tipuri de materiale textile ca si rulourile STANDARD, fiind disponibile intr-o gama foarte variata de culori si nuante, fapt ce le face usor de integrat in cromatica interiorului.

Pentru armonizarea perfecta intre fereastra si rulou, toate componentele ruloului: caseta, ghidajele laterale, lantul cu bile si bara de intindere a materialului, sunt disponibile in culorile in care se fabrica ferestrele.